dinsdag 3 maart 2009

Maandag 2/3 bezoek aan Gent


Hallo allemaal,

Na een deugddoende vakantie zijn we er weer in gevlogen. We trokken vandaag naar Gent. We startten onze rondleiding in Gent-Dampoort. Wanneer we uit het station kwamen werden we meteen al begroet door een stadsbewoner die voor heel wat hilariteit zorgde, namelijk een stadsmuis. We trokken naar de Korenmarkt waar uiteindelijk het rondleiden startte. Vanop deze plaats kunnen we namelijk het belfort, de St-Baafs kathedraa, Sint Michiel zien.
We hebben de St-Baafskathedraal bezocht en hebben we de replica van het Lam Gods bezichtigd. Vandaar gingen we richting de campus van de hogeschool van Gent waar tegenwoordig de afdeling muziek zit. Het gebouw stamt uit de 14de-15de eeuw. Het gebouw behoorde in die tijd tot de familie Van der Sikkelens,die een heel rijke familie waren. Ze hadden zelfs hun eigen waterput op het domein.
Daarna gingen we verder naar het Sint-Jorishof (Cour St-George) het oudste hotel in West-Europa. Op de plaats waar nu dat hotel zit is er al een hotel sins 1228.
Aan de overkant van de straat hebben we dan het stadhuis van Gent.
We komen rond het middaguur op de vrijdagmarkt waar we even kort halt houden. We krijgen een uur om in de omgeving onze lunch te verorberen.
Het hoogtepunt in de namiddag was het Gravensteen. We kregen er een uitgebreide uitleg over de foltertuigen uit de middeleeuwen. Helaas was de folterkamer gesloten voor het publiek op dat moment, maar onze gids kon het toch heel levendig uitleggen zonder de foltertuigen in de buurt :). Van het Gravensteen gingen we nog naar de Graslei om dan later weer uit te komen op de Korenmarkt waar onze gidsbeurt door Gent eindigde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten