donderdag 26 februari 2009

International dinner on friday 20th of February


Hallo allemaal,

Vrijdagavond was het international dinner. Iedereen moest een gerecht meebrengen dat typisch is voor zijn of haar land. We stalden al de verschillende gerechten uit op een grote tafel. Voor we mochten aanvallen op deze overheerlijke gerechten, moest iedereen een beetje uitleg geven bij zijn of haar gerecht. Ik heb wel enkele nieuwe en lekkere gerechten ontdekt. 'k Moet daar nog eens het recept van vragen :)
De chocolademousse (die ik gemaakt had) en de Belgische wafels (gemaakt door Johan)hadden enorm veel succes. 'k Weet dus al wat ik de komende 3 maanden wel nog eens zal mogen maken op het appartement :)
'k Heb ook wat foto's genomen van de feestdis zodat jullie ook wat in de sfeer kunnen komen.

vrijdag 20 februari 2009

Donderdag 19 februari

Hallo allemaal,

We bezochten vandaag een Antwerpse school om het schoolleven in België eens van dichtbij te kunnen ervaren. We observeerden een stageles van enkele tweedejaarsstudenten. We volgenden een project voor het vak PKV. Dit was ook voor mij iets nieuws want ik had eigenlijk geen idee wat dit vak inhield.
De les draaide rond de 6 zintuigen. De leerlingen moesten dingen proeven, ruiken enz.
Het was wel eens interessant om te zien.
's Avonds zijn we met z'n zessen (ik, Aphrodite, Eva, Aranxa,Tim en Glenn) een stapje in Antwerpen gaan zetten. We bezochten er het café het Paters Vaetje, waar je meer dan 100 soorten bier kunt proeven. En het waren niet de Belgen die voorgesteld hadden om naar daar te gaan maar wel de Spanjaarden. :)
Het was een leuke dag.

Enkele foto's van de flat

Enkele foto's van de flat

Enkele foto's van de flat

Foto's van de poppenkast van 16 februari

Foto's van de poppenkast van 16 februari

Foto's van de poppenkast van 16 februari

maandag 16 februari 2009

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we gewoon les gehad op de Karel de Grote Hogeschool. De les ging over de verschillende culturen in Europa. We moesten elkaars land voorstellen zonder iets op te zoeken op het internet. We moesten elkaars land voorstellen met poppenkastpoppen.
Daarna kregen we een uur om dingen op te zoeken op het internet over het land dat je moest voorstellen. En dan moesten we een toneeltje spelen waar 2 personen uit het groepje waren de reisagenten van een reisagentschap en de andere 2 personen wilden op reis gaan naar dat land. Het was leuk.
Na de les zijn we met zijn drieën Aranxa, Aphrodite en ik, naar de Meir geweest. En hebben we enkele straten van Antwerpen verkend. Vanavond gaan we een filmpje kijken.

vrijdag 13 februari 2009

Mijn flatgenoten


Van Links naar rechts zie je: Eva (Spanje), Aphrodite (Griekenland) en ik.

Ferme de Ronchinne


Hallo allemaal,

De eerste week van de International Class zit erop. Deze week zijn we voor 4 dagen naar de Ardennen getrokken. We verbleven in het kasteel te Ronchinne waar er geen centrale verwarming was. Het was er heel erg koud. Het doel van de 4 daagse was om oplossingen te vinden voor de problemen waarmee we te maken kregen.
Op woensdag hebben we aan speleologie gedaan in de grot van Hoquin. Dat was een unieke ervaring en heel leuk. Het enige nadeel was dat het water in de grot die dag redelijk hoog stond omdat het veel had geregend.
Op donderdag hebben we leg gegeven in een schooltje in Wallonië. Dat was een heel leuke ervaring. Ik had wel wat schrik of ik alles goed zou kunnen uitleggen in het Frans maar dat is behoorlijk goed gelukt. De leerlingen (8jaar) hielpen ons wanneer we een woord niet kenden.
Hieronder kan je enkele sfeerbeelden van op de vierdaagse vinden.

maandag 9 februari 2009

9 februari 2009

Hallo allemaal,

Vandaag was de start van de International Class. We hebben kennis gemaakt met de verschillende studenten en er zijn heel wat Belgen bij. We zijn in totaal met 30 studenten. In de namiddag hadden we onze eerste les. We leerden hoe we problemen op een vindingrijke manier kunnen oplossen. We hebben in de namiddag ook elkaar wat beter leren kennen. Dit deden we aan de hand van een dans op het liedje van Laïs: 't Smidje. We gaan de volgende 4 dagen naar de Ardennen. Daar zullen we verblijven in Chateau-Ferme de Ronchinne.

zondag 8 februari 2009

Aankomst in Antwerpen

Hallo allemaal,

Ik ben net aangekomen in Antwerpen. Ik logeer op een appartement in een multiculturele buurt. We leven met vier studenten op het appartement, een Tsjechische, een Spaanse, een Griekse en mezelf een Belgische studente.
Het is een ruim appartement met behoorlijk wat luxe. We hebben op dat vlak niet te klagen.
Gisteren ben ik naar Antwerpen gekomen om de stad wat te verkennen. Op het appartement was Evetta, de Tsjechische studente juist aangekomen. We hebben dan samen de stad wat verkend.
Morgen begint de International Class officieel en hoe de dag is verlopen laat ik jullie morgen weten.